Kontakt
Facebook

Sredstva iz javnega razpisa še na voljo

20.05.2014 15:21

 Iz Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja in Ministrstva za kmetijstvo in okolje smo prejeli informacijo, da so sredstva iz javnega razpisa Tehnična pomoč čebelarjem v letu 2014 še vedno na voljo in je tako razpis še vedno odprt.

 Iz Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja in Ministrstva za kmetijstvo in okolje smo prejeli informacijo, da so sredstva iz javnega razpisa Tehnična pomoč čebelarjem v letu 2014 še vedno na voljo in je tako razpis še vedno odprt. Javni razpis se izvaja na podlagi prvega odstavka 3. člena Uredbe o izvajanju Programa ukrepov na področju čebelarstva v Republiki Sloveniji v letih 2014-2016 (Uradni list RS, št. 6/14, v nadaljevanju: Uredba). Razpisna dokumentacija je dostopna na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje (http://www.mko.gov.si/si/javne_objave/javni_razpisi/?tx_t3javnirazpis_pi1[show_single]=1144) . Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev za ukrep Tehnična pomoč čebelarjem za ukrepa: Sofinanciranje čebelarske opreme in Pomoč čebelarjem začetnikom v letu 2014. Vlagatelji za ukrep Sofinanciranje čebelarske opreme so fizične in pravne osebe, ki opravljajo čebelarsko dejavnost na ozemlju Republike Slovenije ter izpolnjujejo predpisane pogoje za dodelitev sredstev, opredeljene v četrtem poglavju tega javnega razpisa. Vlagatelji za ukrep Pomoč čebelarjem začetnikom so fizične osebe, ki začenjajo opravljati čebelarsko dejavnost na ozemlju Republike Slovenije, ter izpolnjujejo predpisane pogoje za dodelitev sredstev, opredeljene v šestem poglavju tega javnega razpisa.

 

Čebelar je upravičen do sofinanciranja nakupa čebelarske opreme, če:

– je vpisan v register čebelnjakov vsaj tri leta pred objavo javnega razpisa za dodelitev sredstev;

– je opravil nakup čebelarske opreme iz seznama (seznam opreme najdete v razpisni dokumentaciji in v Uredbi);

– je opravil usposabljanje o smernicah dobrih higienskih navad v čebelarstvu ali ima vzpostavljen lastni HACCP sistem;

– se je udeležil najmanj enega veterinarskega izobraževanja s področja zatiranja varoze v zadnjih petih letih pred objavo javnega razpisa za dodelitev sredstev, ki ga je pripravila in izvedla Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta, Nacionalni veterinarski inštitut (v nadaljnjem besedilu: VF NVI);

– se je udeležil najmanj enega apitehničnega usposabljanja v zadnjih petih letih pred objavo javnega razpisa za dodelitev sredstev, ki ga je pripravila in izvedla Javna svetovalna služba v čebelarstvu;

– v preteklem programskem obdobju 2011–2013 ni prejel sredstev v okviru ukrepa tehnična pomoč čebelarjem;

– stroški nakupa čebelarske opreme znašajo vsaj 35 odstotkov najvišje opravičljive vrednosti, ki je odvisna od vpisa števila čebeljih družin v register čebelnjakov na dan 30.6. v letu pred oddajo vloge (do 20 družin 1.000 EUR, 21–40 družin 2.000 EUR, 41 – 100 družin 4.000 EUR, 101 – 249 družin 6.000 EUR in nad 250 družin 8.000 EUR).

Čebelarjem začetnikom se sofinancira nakup kompleta čebelarske opreme, ki ga sestavljajo:

– trije novi panji s testnimi vložki in opremo za panje,

– tri čebelje družine,

– posoda za med, ki ustreza za skladiščenje hrane, in

– točilo za med.

Čebelar začetnik je upravičen do sofinanciranja nakupa kompleta čebelarske opreme, če:

– je prvič vpisan v register čebelnjakov v letu pred objavo ali v letu objave javnega razpisa za pomoč čebelarjem začetnikom,

– je ob oddaji vloge star najmanj 15 let,

– ima pisno soglasje staršev ali skrbnikov za izvajanje tega ukrepa, če pri oddaji vloge še ni dopolnil 18 let,

- je pred oddajo vloge pridobil certifikat nacionalne poklicne kvalifikacije s področja čebelarstva ali opravil najmanj 35 urni začetni tečaj čebelarjenja in se udeležil izobraževanja s področja zdravstvenega varstva čebel,

– v preteklem programskem letu 2013 ni prejel sredstev v okviru ukrepa tehnična pomoč čebelarjem.

Podrobnosti so opredeljene v Uredbi o izvajanju Programa ukrepov na področju čebelarstva v Republiki Sloveniji v letih 2014-2016 (Uradni list RS, št. 6/14) in v Javnem razpisu za ukrep Tehnična pomoč čebelarjem v letu 2014 (Uradni list RS, št. 21/14).

Informacije v zvezi z javnim razpisom je možno dobiti na Agenciji Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, tel. 01/580 77 92, od ponedeljka do četrtka od 7.30 do 15.00 in ob petkih od 7.30 do 14.00). Pri izpolnjevanju razpisne dokumentacije in pripravi vloge smo vam na voljo svetovalci Javne svetovalne službe v čebelarstvu.
 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih