Kontakt
Facebook
Brez čebel ne bo življenja

Brez čebel ne bo življenja

Knjiga obravnava čebelarstvo iz različnih vidikov
Šifra:
8811
Cena z DDV:
39,90 €
DODAJ V KOŠARICO

Avtorji: dr. Peter Kozmus, Boštjan Noč, Karolina Vrtačnik in 66 avtorjev iz 32 držav

Vsaka tretja žlica hrane na tem svetu je odvisna od čebel, natančneje od opraševanja. Bolj ko so travniki onesnaženi ali pogosteje ko so  košeni, manj je čebel. Se sploh zavedamo, kaj to pomeni za našo prihodnost in za vse nas?

Trije avtorji, ki so zasnovali knjigo Brez čebel ne bo življenja, se tega vsekakor zavedajo. Kot svoje osebno poslanstvo so si zadali, da to pomembno sporočilo doseže čim večje število ljudi.

V knjigi so avtorji s pomočjo več kot 60 najpomembnejših imen s področja čebelarstva iz 30-tih držav osvetlili obravnavano tematiko iz različnih vidikov. Njihov namen je ustvariti svojevrsten spomenik čebelam in čebelarjenju, ki na strokoven, obenem pa na povsem poljuden način vsem generacijam približa dejstvo, zakaj so čebele tako izjemno pomembne za naš planet in kaj lahko naredimo, da jih ohranimo za naše zanamce. Poleg tega je knjiga jasen odgovor, zakaj potrebujemo svetovni dan čebel.

V knjigi se lahko sprehodimo skozi zgodovino čebelarjenja do današnjih metod dela s čebelami. Bralci bodo lahko spoznali vlogo čebel pri opraševanju, v kmetijstvu in v globalni proizvodnji hrane ter kaj lahko vsak izmed nas sam naredi za obstoj in preživetje čebele. Poleg tega je v knjigi opisano tudi, kako čebelarijo na drugih kontinentih in s kakšnimi izzivi se srečujejo. V knjigi je svoje mesto našlo tudi slovensko čebelarstvo, vsi podatki pa so podkrepljeni s kakovostnimi fotografijami.

Sorodni izdelki
Rojen za čebele
Cena z DDV:
25,00 €
Slovar čebelarskih izrazov
Cena z DDV:
4,70 €
Sivka - lepo doživetje
Cena z DDV:
15,00 €
Propolis
Cena z DDV:
5,90 €